уторак, 6. септембар. 2011. 14:09

drin biostimulatorBiljna proizvodnaja, naročito na otvorenom, je fabrika pod vedrim nebom. Samim tim, pomenuta proizvodnja većim delom zavisi od faktora na koje nismo u mogućnosti direktno uticati. Pojave kao što su mraz, suša, grad, visoke i niske temperature itd. deluju stresno na naše gajene kulture. Stresne situacije kao posledicu mogu imati smanjenje kvaliteta proizvoda, prinosa, i u nekim prilikama, čak i gubitak celokupnog roda.

Neretko se dešava da mraz „obere voće“ dok je još u cvetu, da grad izvrši defolijaciju biljaka, da suša umanji kvalitet i prinos roda. Sa ovim pojavama i rizicima naši poljoprivredni proizvođači žive svakodnevno.

U nameri da se rizici od posledica stresnih situcija umanje ili čak anuliraju na tržištu Srbije se pojavio novi proizvod, biostimulator DRIN, renomirane svetske kuće GREEN ITALA, čiji je distributer „Agrofarm trade“ doo iz Topole.

DRIN je tečno organsko, folijarno đubrivo (prirodni fiziološki biostimulator), sadrži 39% slobodnih amino kiselina, koje biljka lako i brzo usvaja preko lista. U prirodi se aminokiseline stvaraju biohemijskim procesima, dok primenom DRIN-a taj process ubrzavamo nanoseći ga direktno na biljku. DRIN ima izrazito biostimulativno i anti – stres dejstvo. Kao biostimulator aktivara biohemijske i enzimske procese u biljci i poboljšava rezultate metabolizma i procese sinteze. Pozitivno utiče na fotosintezu, respiraciju, sintezu proteina, ugljenih hidrata, nukleinskih kiselina i lipida… Stimuliše ukorenjavanje i vegetativni porast.

Promenom nakon rasađivnja postiže se bolje primanje rasađenih biljaka, dok tokom vegetacije omogućava intenzivniji i kvalitetniji porast.

Biostimulator DRIN takođe ima odlično anti – stres delovanje. On obezbeđuje brz vegetativni oporavak biljke posle različitih stresnih situacija kao što su:

– suša

– nepovoljan vodni režim

– mraz

– grad

– uticaj visokih i niskih temperatura

– salinitet

– fitotoksičnost pesticida izazvana nepažnjom ili nestručnim rukovanjem

– i usled napada patogena i štetočina

Primena DRINA omogućava biljci da se umanje ili prevaziđu posledice stresa. Primena se vrši folijarno, i može se primeniti:

Prevantivno, u normalnim uslovima radi pospešivanja vegetativnog porasta i sticanja potencijalne otpornosti biljke na moguće stresne pojave.


Kurativno
, obavezno odmah posle stresne situacije.

primena herbicidaBiostimulator DRIN treba ravnomerno naneti na listove biljaka. U ratarsko – povrtarskoj proizvodnji treba upotrebiti bar 400lit dok u voćarskoj bar 600lit vode po hektaru

Drinje tečno organsko đubrivo, potpuno vodotopivo, koje se lako meša sa većinom pesticida, ali najbolje rezultate postiže ako se primenjuje samostalno. Ne sme se mešati sa preparatima koji imaju alkalnu reakciju, bakrom, sumporom, sulfatima i raznim uljima. Potrebno je izbegavati primenu pri visokim temperaturama tj višim od 25°C.

Dobra strana ovog sredstva je da mu je rok trajanja neograničen u originalnoj i zatvorenoj ambalaži. Naš tim vam uvek stoji na raspolaganju jer mi smo tu zbog vas, da vam rešimo potencijalne probleme u vašoj proizvodnji i omogućimo postizanje stabilnih i\ visokih prinosa.

dipl. ing. Jelena Samardžija
dipl. ing. Vojislav Savić
„Agrofarm trade“ d.o.o. Topola

Ocena: 1,00 od 1 glasova 1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5

Komentari (1)

 

  1. Predrag каже:

    Postovani
    zanima me u kojoj prodavnici tj gde i kako mogu da dojem do vaseg preparata inace ja sam iz Rekovca