ponedeljak, 19. septembar. 2011. 03:09

Potrebno:stracatela

8 jaja
8 kašičica šećera
8 kašičica brašna
1/2 litra mleka
2 kesice želatina
1/2 litra slatke pavlake
100 grama mlečne čokolade

Za koru umutiti 8 belanaca sa 8 kašičica šećera u čvrst sneg. U to lagano umesati brašno i prašak za pecivo. izliti u dobro podmazanu tepsiju i peci oko pola sata na 180 stepeni. Ostaviti da se ohladi a zatim izvaditi koru na veliki poslužavnik. Za krem umutiti žumance i šećer pa dodati 1/2 litra mleka. Staviti da se kuva uz stalno mešanje. Kad provri, skloniti s vatre i dodati želatin koji je prethodno otopljen u malo vode. Sve dobro promešati i staviti posudu u hladnu vodu da se što pre ohladi. Često mešati da krem ostane jednoličan. Kad se ohladi, dodati umućenu slatku pavlaku i narendanu mlečnu čokoladu. Premazati koru i odozgo staviti čokoladne mrvice ili ukrasiti po želji.

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (Nema glasova)

Komentari su zatroveni.