ponedeljak, 19. septembar. 2011. 03:09

Kilogram od konjskog buta i još pola kilograma od svinjskog vrata iseče se kao za gulaš. Meso se usoli, promeša, poklopi mokrom krpom, pa ostavi na hladnom mestu da prenoći. Ujutru se sve sitno samelje, doda čaša kisele vode, kesica mlevenog bibera, soli i šećera po ukusu, pa opet ostavi na hladnom mestu da prenoći. Treba zatim iseckati pregršt crnog luka, ljute papričice, slanine, kačkavalja i malo belog luka i peršuna. Ovo se dobro zamesi a ako je previše suvo i teško za mešenje dodaje se kisela voda. U ruci se meso oblikuje kao za veliki ćevap i zatim uvije u svinjsku maramicu (koja je prethodno odležala u vrućoj vodi sa malo sirćeta) i prži na žaru ili u nauljenom tiganju. U oba slučaja treba često da se prevrću da svuda okolo budu pečeni a da u sredini ostanu crvenkaste boje.

konjetina

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (Nema glasova)

Komentari su zatroveni.