ponedeljak, 24. oktobar. 2011. 20:10

Kore:torta-beli-anđeo

5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna 

Ispeći tri takve kore. (Pre mućenja pomešati 6 kašika brašna sa 1 praškom za pecivo i iz te mase uzimati po dve kašike za svaku koru.)

Braon fil: Od 1 litra mleka, 4 pudinga od vanile i šećera po ukusu skuvati fil. U toplo dodati 150 gr mlevene plazme i 200 gr bele čokolade. Dobro izmešati da se ne stvore grudvice. Kada se fil ohladi dodati umućen margarin i 100 grama posebno poparenih mlevenih oraha.

Beli fil: Dobro umutiti 3 kesice želatina, 20 kašika vrele vode postepeno dodajući 2 čaše kristal šećera. Ovo pomešati sa 3 posebno umućena šlaga. Napomena: Sve pripremiti za filovanje torte pa tek onda praviti beli fil jer se on brzo steže.

Redosled ređanja je 4 puta: kora-braon fil-beli fil.Okolo ukrasiti šlagom.

Ocena: 4,00 od 1 glasova 1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5

Komentari su zatroveni.