ponedeljak, 24. oktobar. 2011. 20:10

sladoledFabrički sladoled je dosta skup ali uz našu pomoć moći ćete porodicu i prijatelje da počastite pravim domaćim sladoledom. Ovo je osnovna masa za sladoled od vanile od koje se može dodavanjem raznog pasiranog voća i aroma (kafe, ruma, topljene čokolade i sl.) praviti i druge vrste. U toku smrzavanja treba više puta promešati sladoled kako bi masa bila jednoličnija i vazdušastija. 

Varijanta 1

Umutite 3dl mleka sa 3 žumanceta, 3 kašike šećera i kesicom vanilin šećera. Masu kuvajte na pari ali pazite da ne provri da se ne bi zgrušalo. Kad sklonite s vatre umešajte  kašičicu putera. Prohlađeno stavite u zamrzivač.

Kada je upola zamrznuto umešajte jedan umućeni šlag (i eventualno neko pasirano voće ili otopljenu  čokoladu) i vratite u zamrzivač da se sladoled sasvim stegne. 

Varijanta 2

Umutite sneg od 4 belanca i 4 kašike šećera i kesicom vanilin šećera. U to dodajte lagano žumanca.

Posebno umutite 2 kesice šlaga pa sjedinite sa predhodnom masom i stavite u zamrzivač. Neko voće ili druge dodatke umešajte u napola smrznuti sladoled.

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (Nema glasova)

Pošaljite komentar