sreda, 14. septembar. 2011. 11:09

Sastojci:

Za testo:

100g margarina
1 vanilin šećer
3 jaja
1 kašika cimeta
1 kašičica limunovog soka
200g mlevenog maka
200g brašna
1 prašak za pecivo
2 dl mleka

Za kremu:

5 dl mleka
1 puding od vanile
3 kašike oštrog brašna
200g šećera
250g margarina

Priprema

Margarin dobro umutite, pa postupno dodajte šećer, vanillin šećer, jaja, cimet, limunov sok i mak. Dodajte toliko mleka da se testo teško odvaja od kašike. Pecite u namašćenom i pobrašnjenom limu oko 35 minuta na 200ºC. Ispečen kolač pospite šećerom u prahu ili stavite čokoladnu glazuru. Po želji mak kocke možete nadenuti i kremom. Za kremu navedene sastojke zakuvajte u ključalom mleku, ohladite, potom dodajte margarin i dobro penasto umutite. Ohlađeni pečeni biskvit presecite na pola i nafi lujte kremom.

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (Nema glasova)

Komentari su zatroveni.