sreda, 14. septembar. 2011. 12:09

Potrebno je za kore:

6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika tople vode
6 kašika brašna
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo

Za fi l:

½ litra pavlake za šlag
1 dl mleka
1 kesica želatina

Čokolada:

5-6 kašika mleka
5 kašika šećera
200 gr čokolade
150 gr margarina

Dobro umutiti žumanca sa šećerom pa dodati polako vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao (koji su prethodno zajedno jednolično izmešani). Na kraju lagano umešati sneg od 6 belanaca. Peći na umerenoj temperaturi. Za fi l umutiti pavlaku u šlag. Na blagoj vatri otopiti želatin u mleku. U umućeni šlag dodati ovaj rastopljeni želatin. Za čokoladu u sredini otopiti na blagoj vatri margarin, šećer i čokoladu u 5-6 kašika mleka. Paziti da ne provri, a masa mora da bude jednolična, bez grudvica.

Ispečeni biskvit preseći na pola. Svaku polovinu premazati šlagom. Prohlađenu čokoladu (pričekati malo da se šlag ne rastopi) staviti na jednu polovinu, a onda preklopiti sa drugom tako da bude opet šlag na čokoladi. Na gornji biskvit staviti tanak sloj šlaga i narendati čokoladu kao ukras.

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (Nema glasova)

Komentari su zatroveni.