sreda, 14. septembar. 2011. 12:09

Potrebno za kore:

150 g šećera
40 g masti
2 kašike meda
5 kašika mleka
450 g brašna
1/2 kašičice sode bikarbone

Potrebno za pitu:

300 g šećera
1/2 litra mleka,
3 kašike brašna
150 g maslaca

Potrebno za glazuru:

Čokolada

U posudu staviti šećer, mast, med i mleko. Grejati na laganoj vatri i mešati dok se sastojci ne istope. Kada se ohladi, dodati brašno i sodu bikarbonu. Umesiti testo i podeliti ga na 4 dela. Poleđinu pleha namazati tanko masnoćom i posuti brašnom. Na tako pripremljeni pleh staviti jedan deo testa i razvući oklagijom na debljinu oko 3 mm. Testo peći na temperaturi od 150˚C oko 15 minuta. Pečeno i toplo skidati sa pleha na papir i ostaviti da se ohladi. Postupak je isti za sve 4 kore.

Krema:

Upržiti šećer, dosuti mu 4 decilitra vrućeg mleka. Na srednjoj temperaturi ostaviti da mleko prokuva i da se karamel istopi. Brašno razmutiti u jedan decilitar hladnog mleka i sipati u vrelo mleko. Mešati dok se krem ne zgusne. Ohladiti kremu i umutiti je sa maslacem. Filovati kore i kolač preliti otopljenom čokoladom.

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (Nema glasova)

Komentari su zatroveni.